GIBCluj > Proiecte GIB
Comunică și cunoaște 2010

Comunică și cunoaște 2010

Prin intermediul celei de-a 5–a ediții a acestui proiect, membrii Grupului de Initiativa Basarabeana din Cluj au urmarit in prim plan dezvoltarea abilitatilor de comunicare, socializare si colaborare intre tinerii basarabeni veniti la studii.Activitatile propuse in cadrul proiectului s-au desfasurat in decursul a 4 zile in cadrul unei pensiuni din localitatea Arieseni. Peisajul, imprejurimile si insusi pitorescul acestei localitati au reprezentat un cadru perfect pentru familiarizarea, interrelationarea si integrarea „bobocilor din GIB”.

Read more...

Afis FESTIVALUL BUCOVINA, EDIŢIA A IV-a

FESTIVALUL BUCOVINA, EDIŢIA A IV-a

Festivalul Bucovina, manifestare organizată sub egida Grupului de Iniţiativă Basarabeană, s-a desfăşurat sâmbătă, 27 noiembrie 2010, cu scopul aniversării a 92 ani de la Marea Unire a Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918). Pentru a celebra acest eveniment, GIB Cluj a organizat o serie de manifestări culturale pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor bucovinene. Ediţia a IV-a a festivalului a urmărit rememorarea uneia dintre cele mai frumoase pagini din istoria românilor - ziua în care Bucovina a întregit ţara-mamă.

Read more...

Comunica si Cunoaste

Comunică și Cunoaște

In cadrul acestui proiect, dorim sa ghidam 50 studentii basarabeni din anul I si sa-i informam cu privire la viata universitara din Cluj-Napoca, la facilitatile la care pot avea acces si probleme cu care se pot confrunta. Prin intermediul unui training de comunicare vom incuraja dezvoltarea capacitatilor de socializare si relationare a tinerilor

Read more...

Festivalul Bucovina 2009

Acest proiect isi propune sa menţină spiritul de continuitate a sărbătorii în rândul elevilor şi studenţilor clujeni, indiferent de etnie, pentru a celebra 90 de ani de la ziua Uniri Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), participarea şi implicarea tinerilor în activităţi culturale şi extracurriculare pentru a participa activ in viaţa sociala, academică si culturala.

Read more...

Festivalul Basarabia 2009

Festivalul Basarabia 2009

"Festivalul Basarabia" editia a VI-a are un deosebit prilej pentru comemorarea evenimentului istoric de Unire a Basarabiei cu România, dar si pentru raspândirea unor importante tendinte culturale ale Republicii Moldova in cadrul diversitatii clujene.

Read more...