“Fii ambasador al culturii, donează o carte peste Prut!”

2010-05-19

o-carte-peste-prut

Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj demarează una dintre cele mai importante campanii de colectare și donare de carte românească pentru Basarabia.
“Fii ambasador al culturii, donează o carte peste Prut!” se vrea a fi un proiect dincolo de frontiere. Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj continuă proiectul derulat la nivel național de către Liga Studenților Basarabeni din România.
Campania începe în cadrul Lunii Studentului Clujean organizată de Consorțiul Organizațiilor Studențești din Cluj (COS).

În fiecare zi, începând cu 17 mai, de la orele 16,00 la 19,00 la Casuța Galbenă din Campus Hașdeu(str. Pastorului Nr. 11) voluntarii GIB-Cluj te așteaptă să donezi cuvinte românești.
Campania are ca beneficiari bibliotecile și școlile din satele Republicii Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană.  Aceste biblioteci  vor  fi  selectate pe criteriul lipsei de cărţi în limba română şi a numărului de copii înscriși. GIB-Cluj  se angajează să asigure inventarierea, împachetarea şi transportul cărţilor.
Volumele colectate de noi în cadrul proiectului  se vor alatura celor peste 11.000 de volume care deja  au ajuns la elevii din cinci sate din mediul rural din Republica Moldova.

Cartea și cultura răspândită sunt salvarea unei educații corecte- FII AMBASADOR AL CULTURII!


Noi te vom ține la curent cu fiecare etapă a proiectului pentru că trebuie să știi că,  Cartea Ta este în mâini bune

Persoane de Contact:


Nadejda Codreanu- tel. 0756 713 270, Coordonator Proiect în Cluj-Napoca/ Coordonator Departamentul Relații Externe GIB-Cluj;

 

Elena Biciuc- tel. 0748 252 786, Coordonator Proiect in Cluj-Napoca


Ștefan Crețu- tel. 0746 985 684, Coordonator Departamentul IT GIB-Cluj;


Ana Cojocaru- tel. 0752 786 030, Președinte GIB-Cluj;

 

Sau ne scrii un mail pe office@gibcluj.ro pentru orice întrebare ce ține de campanie.

Inapoi

Add a comment

Comentat de moimica | 2010-05-19
nteresant si de laudat. Oricum eu nu inteleg ceva: de ce din moment ce exista desa o campanie care se defasoara acum,si care urmareste exact aceelasi scop, mai faceti inca una identica......???? Nu era normal sa colaborati cu ei??? Pana la urma conteaza cine e in fata sau sa se stranga carti!
Ma refer la aceasta campanie:

http://www.youtube.com/watch?v=q65i4f7T8PY

http://www.facebook.com/doneazacarti
Care a fost lansata in 6 mai 2010.
Comentat de Elenushk | 2010-05-19
o sa incerc sa-ti raspund.. nu stiu daca este vorba de "cine a inceput primu;", "cine e mai tare/mare"..daca e sa o iei asa, LSBR a inceput campania la nivel national inca din ianuarie (prin Bucuresti, Ploiesti, Galati).. era o urmare fireasca sa apara si Clujul in acest proiect, ceea ce s-a si intamplat :) pana la urma conteaza beneficiarii finali, adica persoanele iubitoare de literatura romana din Basarabia..
Comentat de moimica | 2010-05-19
Asa este, probabil e doar o coincidenta enorma si fantastica :) si nimic altceva. Oricum cand cineva incepe ceva isi alege cu atentie momentul. Se putea incepe cand campania mai sus amintita se termina. Si in restul tarii nu cred ca sa inceput exact acum. Deci nu vad care era problema sa nu se suprapuna si eventual asa se ajuta lumea reciproc.
Mi s-a parut dubios sa se faca aceeasi treaba la 10 zile distanta. Banuiesc ca interesele care sunt la mijloc vor iesi cat de curand la iveala . Oricum nu se pune probelma ca organizatorii sa nu fi stiut de cealalta campanie.
S-au strans desa 2500 carti din 6 mai 2010 si pana acum(din cate am inteles), si se spera sa se stranga 10 mii doar din Cluj. Oricum dupa atingerea acestui numar se puteau trimite oamenii spre voi probabil.
Nui nimic se vede ca suntem cu toti romani, pentru ca romanii au talentul sa se bata cap in cap si atunci cand se ajuta :)). Chiar de aceea dea lungul istoriei am avut nevoie de regi straini ca sa facem fata, pentru ca noi nu ne putem conduce tara nici in ziua de azi.
Bafta in campanie si pe viitor e spre binele vostru si a tutur sa studiati piata inainte de a organiza ceva, pentru ca puteti da peste o campanie, de amploare foarte mare, care va va depasi ca performante si va va pune intr-o lumina proasta. Mai ales datorita parghiilor specifice voua si scopurilor pentru care functionati.
Va urez bafta si sa se merga impreuna cu ceilalti, sa donati ca fratii acolo....sa fim o natie unita macar aici!
Va mutlumesc
Comentat de @sed | 2010-05-20
Campania gib-ului era demult pe foaie, dar din motiv ca am avut proiecte in desfasurare si altele de pus pe foaie, am inceput-o mai tarziu, faptul ca Asociatia I C Bratianu a inceput o campanie inaintea gib-ului e salutabil si cred ca o sa incercam si o forma de colaborare. Acum nici noi nu puteam sa oprim campania din moment ce membrii gib cluj au muncit la ea. Dupa cum zicea cineva mai sus conteaza beneficiarul final:)
Comentat de indigo | 2010-05-20
Stimata moimica, sunt sigura ca se poate de ajuns la un consens pentru ca colectarea de carte respectiva sa fie una eficienta si rezultatul final sa fie pentru copii din Basarabia care duc lipsa de carte romaneasca(culmea!). Contacteaza-ne, pentru ca am impresia ca stii mai multe despre campania inceputa de asociatia ICBratianu... Noi nu contracandidam sau ne batem care are imagine mai buna, vrem doar sa ajunga carti romanesti acasa...
Comentat de O carte peste Prut | 2010-06-04
Simt nevoia fireasca (probabil) sa elucidez ceva adevaruri. Pentru "moimica":
Ar trebui o atitudine mai atenta inainte sa faci asemenea afirmatii. Nu prea inteleg despre ce interese ai putea vorbi.
Dupa cum s-a mai mentionat, aceasta campanie a inceput la nivel de LSBR din iarna, fiecare oras demarand-o in dependenta de posibilitati, iar noi, GIB-Cluj, am hotarat sa o facem in cadrul Lunii Studentului Clujean.
Siii... "se pune" probelma ca organizatorii sa nu fi stiut de cealalta campanie - Intradevar, nu au stiut.(probleme de promvare,..sau doar o intamplarea,..)
Plus, studierea pietii se face in alte contexte, de competitii si venituri sau avantaje directe,..deci inoportuna in cadrul unei Campani de Donatie de Carte, nU?
Eu cred ca sunt la mijloc ceva neintelegeri,..oricum..orice campanie de strangere de carte e demna de lauda,..si o colaborare ar fi placuta si mult mai productiva.
*
*
Adunati 9 si 6.*