Proiecție de film la Cluj ”Ce lume minunată”

2016-04-05

celumeminunata

Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca organizează în data de 7 aprilie 2016 un eveniment de comemorare a victimelor protestelor de la Chișinău din 7 aprilie 2009 cu proiecția filmului de lungmetraj ”Ce lume minunată” în regia lui Anatol Durbală, actor și regizor din Republica Moldova

Evenimentul de comemorare va începe cu aprinderea de lumânări la ora 20.00, în fața Catedralei Ortodoxe, în Piața Avram Iancu, unde se va ține un moment de reculegere în semn de solidaritate pentru evenimentele tragice prin care a trecut Republica Moldova acum șapte ani. 

Proiecția filmului va avea loc la ora 21.00, în sala Europa, la Casa de Cultură a Studenților, cu intrare liberă. Acest eveniment de excepție este organizat în paralel cu cinematograful Odeon din Chișinău. 

”Ce lume minunată” este un film dramă, de ficțiune, apolitic, produs de YOUBESC FILM și Sergiu Cumatrenco Jr. avându-l  în rolul principal pe Petru (Igor Babiac), un tânăr basarabean, student în SUA, care se întoarce în Republica Moldova și nimerește în centrul protestelor din Chișinău. 

Producția este câștigătoarea a mai multor premii la festivaluri de film internaționale, printre care: Warsaw Film Festival Polonia 2015, FilmFest SEE à Paris France 2015, SOE in Berlin Germania 2015, Crossing Europe Austria 2015 și Massachusetts IFF SUA 2015, unde a luat premiul pentru cel mai bun scenariu, premiu pentru cel mai bun regizor și premiul pentru cel mai bun film străin. 

Grupul de Inițiativă Basarabeană este o organizație non guvernamentală, apolitică care activează de 10 ani în Cluj-Napoca reprezentând studenții și elevii basarabeni. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului: 

 

 https://www.facebook.com/events/792746027526367/

Inapoi

Add a comment

*
*
Adunati 6 si 2.*