Mihail Sandu: ”Oamenii admiră soarele cu capu-n jos, Doar eu îi fac din ochi ambițios.”

2015-05-20

mihai_sandu

De regulă, în spatele marilor realizări stau lucrurile mici la care muncești zilnic, stau încercările neîncetate de a te face observat și auzit, stau micile victorii și decepțiile care se transformă într-o nouă motivație. În spatele marilor realizări stă o muncă asiduă, însă aceasta nu are valoare fără un alt ingredient esențial-pasiunea pentru ceea ce faci.

            Tinerețea este, probabil, perioada în care pasiunea de a crea se manifestă cu o deosebită fervoare și ia cele mai neașteptate forme. Unul dintre creatorii de frumos, dornic de a se face remarcat este și tânărul interpret Mihail Sandu.

            Mihail are 24 de ani și s-a născut în satul Doroțcaia, Republica Moldova. A urmat Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca. A descoperit pasiunea pentru muzică încă din fragedă copilărie. De mic copil, în momentele când era singur, își imagina cum ține show-uri în fața unui public larg. Mama a fost cea care l-a susținut mereu în direcția pe care tânărul și-a propus s-o urmeze fiind și ea pasionată de muzică.

            Prima piesă pe care a lansat-o Mihail a fost ”Dans nocturn” (2014). Pe lângă calitățile vocale, Mihail mai cântă la pian, chitară și tobe. Bunelul său l-a învățat să cânte și la balalaică.

            În viziunea lui Mihail, muzica bună e aceea care nu te lasă indiferent. Muzica devine  bună în momentul în care te atinge fără să vrei, în momentul în care începi să simți prezența și sufletul artistului. În acest context, tânărul admiră interpreții care transmit vibrații sincere, însoțite de cuvinteadevărate, cum ar fi: John Mayer, The Black Keys, Ray Charles, James Brown, Rodriguez și mulți alții.

            Ultima piesă lansată de Mihail Sandu este ”Doar visuri”. Despre sursa de inspirație, interpretul afirmă următoarele: ”Ideea piesei s-a născut în momentul în care am privit în jurul meu și mi-am dat seama că aproape toți prietenii mei (și nu numai) întâmpină foarte multe obstacole în realizarea propriilor idei și visuri, oricare ar fi domeniul în care activează. În acel moment, mi-am dat seamacât de mult ne presează societatea și cât de ușor ne face să renunțăm la visurile noastre.”

            De curând, Mihail a lansat și videoclipul la această piesă, pe care l-a realizat împreună cu Pavel Curagău și alți prieteni care l-au susținut și au depus suflet în această creație. Filmat în Cluj-Napoca, videoclipul prezintă contrastul dintre lupta interioară a trei artiști în devenire și agitația cotidiană a orașului.

            Pentru Mihail, muzica e motorul care-l pune în mișcare, e o dependență, deoarece aproape tot ceea ce face se învârte în jurul muzicii. Perseverența artistului este de invidiat. Acesta se conduce mereu după sfatul pe care i l-a dat mama: ”Mereu înainte, niciodată înapoi”.

            În prezent, tânărul interpret lucrează la mai multe proiecte. Marele său vis este ca munca să-i fie apreciată, iar lumea care-i ascultă piesele să le simtă în profunzime. Indubitabil este faptul că combinația surprinzătoare dintre talentul, creativitatea și pasiunea lui Mihail Sandu lasă o amprentă nouă în linia sonoră a muzicii contemporane.

 

Cristina Clima

 

Comunicare și PR, UBB

Inapoi

Add a comment

*
*
Care este suma lui 7 si 4?*