Festivalul Basarabia, ediția a XIII-a - "Acasă, în Basarabia"

2016-03-25

imagine

A treisprezecea ediţie a “Festivalului Cultural Basarabia”, organizat de Grupul de Iniţiativă Basarabeană în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, debutează  astăzi, 25 martie, la Cluj. Iubitorii de artă sunt invitați să participe la proiecția de film dedicată Unirii, expoziției de artizanat a autorilor basarabeni. Manifestările dedicate aniversării a 98 de ani de când Adunarea Sfatului Tării de la Chişinău a votat unirea Basarabiei cu ţara mamă vor continua în seara de 25 martie cu jocurile de teambuilding în contextul ,,Generația Unirii - mai mulți și mai puternici!’’. Ziua de 26 martie va cuprinde Jocul Intelectual ,,Ce? Unde? Cand?, care se va desfășura anul acesta în cadrul Festivalului, având tema ,,Uniți sub Tricolor’’. În cursul zilei de vineri în Parcul Sportiv ‘’Iuliu Haţieganu’’, începând cu ora 9.00 va avea loc competiţia la volley ‘’Cupa GIB’’. 


În 27 Martie, voluntarii GIB vor oferi îmbrățișări basarabene însoțite de ,,Scrisori din Basarabia’’. ,, Acum 98 de ani în urmă, istoria a oferit românilor șansa unui destin măreț. Festivalul Cultural ,,Basarabia” ajuns la cea de-a XIII-a ediție, prezintă Basarabia românească, în spirit și trup, devenită românească în lege și cuvânt, teritoriul de dincolo de Prut prin vocea tinerei generații credem cu tărie că este  predestinat înfloririi sub culorile marelui tricolor…”, a declarat Andrei Harin, președintele GIB Cluj. Dimineața zilei de 28 martie va cuprinde depunerile de flori la bustul lui Onisifor Ghibu, luptător pentru drepturile și unitatea poporului roman.

 

Prezența organizației este vizibilă prin evenimentele organizate în comunitatea clujeană, astfel în perioada imediat următoare GIB Cluj va organiza concursul de frumusețe ,,Miss Basarabia” din 15 Aprilie, care scoate în evidența frumusețea, charisma, eleganța basarabencelor. Organizat de Grupul de Iniţiativă Basarabeană, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Festivalul Cultural ,,Basarabia” urmăreşte să promoveze cultura basarabeană şi să mijlocească integrarea socială a tinerilor din Republica Moldova, aflaţi la studii în Cluj-Napoca sau în celelalte oraşe din regiune.

Inapoi

Add a comment

*
*
Care este suma lui 8 si 9?*