Comunicate

Doneaza o Carte!


Doneaza o carte peste Prut!

Revista Accent Basarabean

Accent Basarabean Nr5

Revista Accent Basarabean Nr.6, Iarna 2012

Publicitate

Parteneri Media

Parteneri

GIBCluj > Comunicate

Comunicate de Presa

2014-01-29 09:08

FIJR

Comunicat de Presă - SCRISOARE DESCHISĂ adresată Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI (FIJR) consideră că mediile de informare în masă se constituie azi în instrumente utile, necesare şi eficiente în procesul de conservare, afirmare şi dezvoltare a limbii române în toate zonele lumii unde trăiesc comunităţi de români. Însă, uneori, mediile de informare se dovedesc a fi

Mai mult...

2013-11-13 08:51

Amatorul

Comunicat de presă - Festivalul "Amatorul"

Start pentru AMATORUL în comunitățile românești din afara granițelor! Pe 9 noiembrie, când este marcată Ziua Căderii Zidului Berlinului, am dat startul aplicării la cea de-a V-a ediție a Festivalului de Film ”AMATORUL” și în comunitățile românești din afara granițelor. Mesajul acestei ediții este: ”Apasă pe REC!” A fost aleasă această zi tocmai pentru a recunoaște importanța căderii cortinei de fier de acum 24 de ani pentru întreaga Europă. Românii pot urma exemplul german de reunificare pas cu pas prin consolidarea relațiilor dintre comunitățile care acum sunt separte și prin implicarea intelectualilor și a oamenilor de artă în activități comune, indiferent de locul de trai a acestora.

Mai mult...

2013-10-29 22:20

Comunicat de presă - În memoriam Ion și Doina Aldea Teodorovici

Miercuri, la ora 20:00 vă așteptăm în parcul central, în fața vechiului cazino, pentru a lansa lampioane, pentru a cânta și recita versurile, care au lasat o urmă de mândrie în conștiința noastră. Vom rămâne mereu recunoscători pentru ce au “vrăjit” acești martiri ai neamului pentru poporul nostru.

Mai mult...

2011-07-27 07:23

Logo AdmiteRO

Comunicat de Presă – Caravana Admiterii!

An de an echipa voluntarilor Grupului de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca se maturează – evenimentele derulate de aceștia ridicându-se de fiecare dată la un nivel mult deasupra așteptărilor, uneori chiar proprii. Devenit deja tradiție, Proiectul – marca GIB-Cluj – Caravana Admiterii a demarat în data de 21 mai și urmează a se încheia în luna noiembrie.În anul 2011 Caravana Admiterii înglobează alte 4 proiecte derivate din necesitatea continuității unui din celălalt și anume: - Campania AdmiteRO – Campanie de Informare, Consiliere și Motivare privind studiile în România este în plină activitate, luând startul în 18 iulie - data publicării de către MECTS (Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania) a „Metodologiei de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2011 – 2012.”

Mai mult...

2011-07-26 09:57

Logo StudInRo

Comunicat de presă LSBR Lansarea campaniei de informare “StudInRo” 2011

MECTS (Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania) a publicat in data de 18 iulie 2011 “Metodologia de ?colarizare a cetatenilor de origine etnica romana din Republica Moldova, din alte state invecinate si a etnicilor romani cu domiciliul stabil in strainatate in invatamantul din Romania, in anul scolar/universitar 2011 – 2012.”. Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni a lansat, in vara anului 2010, campania de informare “Stud In Ro” menita sa consilieze absolventii cu privire la procesul educational din Romania. In acest sens federatia “Liga Studentilor Basarabeni din Romania” lanseaza a doua editie a campaniei de informare “Stud in Ro”.

Mai mult...

2011-06-02 08:03

Votul începe de la Tine de acasă!

Noi credem în progres. Schmbarea aduce progresul. Noi vrem schimbare. Toate sunt „în mâinile noastre.” Pe parcursul istoriei universale (mondiale) avem nenumărate exemple de progrese realizate prin „boom”-uri de natură economică, socială sau politică. Astăzi trăim într-o vreme în care dezvoltarea unui oraş, sat, comună se axează exclusiv pe cele trei direcţii şi toate depind de cetăţean – liberul arbitru.

Mai mult...

2011-06-01 19:00

Campanie Publica

„E rândul tău să-i îngrijeşti”

Grupul Cadeco, alcătuit din trei studente ale secţiei de Comunicare şi Relaţii publice, a Universităţii Babeş- Bolyai vă invită să participaţi la evenimentele organizate în cadrul campaniei publice împotriva neglijării persoanelor vârstnice, ce poartă titlul „E rândul tău să-i îngrijeşti” desfăşurat în perioada 23 mai-5 iunie. Vǎ aşteptǎm cu mare plǎcere la o prelegere pe tema neglijării persoanelor vârstnice ce se va desfăşura în data de 2 iunie 2011, ora 17:00 în clădirea Bibliotecii Centrale Universitare. Prelegerea poartă titlul campaniei : "E rândul tău să-i îngrijești" şi în cadrul acesteia se vor dezbate teme legate de problema vârstnicilor.

Mai mult...

2011-05-29 20:15

Comunicat de Presa

În materialul cu titlul „Mancurții de pe axa moldovenista Chisinau-Bacau-Cluj ameninta Romania”, semnat de Vitalie Goncearov și care a apărut pe mai multe site-uri de știri, sursa oficială: www.karadeniz-press.ro, din 29 mai, a fost prezentată o informație referitoare la existența unui parteneriat între GIBCluj și site-ul www.moldoveni.md. În acest context, GIB CLUJ ține să facă următoarele precizări: Informația legată de așa zisul parteneriat GIB Cluj și site-ul www.moldoveni.md este eronată, nefondată, și lipsită de suport juridic.

Mai mult...

2011-02-24 14:22

Just gather friends and get ready for some sweet, sugary fun!

La Cluj, primavara incepe cu Basarabian Party -un show inedit si plin de surprize, o atmosfera incendiara si de neuitat. Vineri, 4 martie, orele 22.00, BasarabianParty impreuna cu GIB-Cluj si in colaborare cu Kiss FM, Club Ring, Iulius Mall si FAS-USAMV, organizeaza un party exploziv, sub genericul Candy Night, pentru cei ce nu rateaza momentele pline de dans, energie, buna dispozitie si o muzica plina de maretie si dulceata. Locatia aleasa pentru grandioasa petrecere este clubul Ring, cunoscut drept gazda chefurilor basarabene din Cluj-Napoca.

Mai mult...

2010-11-08 22:50

Comunică şi Cunoaşte (ediţia a VII)

Grupul de iniţiativă Basarabeană din Cluj-Napoca alături de partenerii principali: Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) şi Consiliul Local Cluj-Napoca demarează cea de-a şaptea ediţie a proiectului „Comunică şi Cunoaşte” cu genericul – „I feel GIB”.

Mai mult...

2010-06-06 08:33

flaut

Concert de flaut "Pentru Tine!!!"

Grupul de Iniţiativă Basarabeană din Cluj în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, sub egida Şcolii de Muzică „Augustin Bena” vă invită duminica, 6 iunie la concertul de flaut „Pentru tine!”. Tânăra artistă Bonda Andreea Ştefana va concerta pentru Ioan Bonda

Mai mult...

2010-03-25 06:37

Comunicat de presă - GIBCluj - 25.03.2010

Grupul de Inițiativă Basarabeană derulează cea de‐a VII‐a ediție a Festivalului Basarabia în perioada 25‐28 martie cu scopul de a sărbători 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918). Vineri, 26 martie, ora 10.00 în Sala 3/2 din incinta Facultății de Ştiințe Politice, Administrative şi ale Comunicării a Universității „Babeş‐Bolyai” va avea loc Lansarea de Carte Stela Popa „100 de zile”. La ora 14.00 în Cafeneaua „P. Howard” din Piața Matei Corvin se va desfăşura dezbaterea pe tema "Mass‐Media: a 4‐a putere şi al 6‐lea simț”, în cadrul căreia va participa Ion Ceban – Ministrul Tineretului şi Sportului din Rep. Moldova şi jurnalişti atât din presa clujeană, cât şi de peste Prut. Cea de‐a II‐a etapă a jocului intelectual “Ce ? Unde ? Când ? ”(CUC) va avea

Mai mult...

2009-10-19 16:18

Lsbr-georgia

LSBR si ”Youth for Building Peace”

LSBR a participat la proiectul ”Youth for Building Peace” sub egida programului ”Youth in Action”

Mai mult...

2009-10-07 09:38

Comunicat de presa

Miercuri, 7 octombrie 2009, ora 20.00 Grupul de Initiativa Basarabeana Cluj, va invita sa fiti alaturi de studentii basarabeni, miercuri 7 octombrie, în Piata Avram Iancu, sa comemoram împreuna, români de pe ambele maluri ale Prutului, tragicele evenimente care au urmat zilei de 7 aprilie.

Mai mult...

2009-06-11 20:22

Dezbaterea "Scolile din Transnistria si dreptul la educatie in limba romana"

Grupului de Iniţiativă Basarabeană, Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică - Transilvania şi Centrul Raţiu pentru Democraţi au desfăşurat în 11 iunie în incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, dezbaterea “Şcolile din Trasnistria şi dreptul la educaţie în limba română”

Mai mult...

2009-04-08 13:15

Memoriu

Ca urmare a tristelor evenimente ce au avut loc pe parcursul zilei de 7 aprilie 2009 în Chisinau, considerând iminenta cu care se impune necesitatea de a remedia situatia creata si având convingerea ca violentele din Chisinau reprezinta provocari politice, Grupul de Initiativa Basarabeana din Cluj-Napoca, în calitate de reprezentant al tinerilor, cetateni ai Republicii Moldova, aflati la studii în municipiul Cluj-Napoca, se adreseaza societatii civile si autoritatilor din Moldova, solicitând urmatoarele:

Mai mult...

2009-03-27 18:34

Comunicat de presa

Grupul de Initiativa Basarabeana din Cluj-Napoca, Organizatia non guvernamentalã si apolitica ''Grupul de Initiativã Basarabeanã '', care reprezinta tinerii basarabeni din Cluj-Napoca, îşi declară nemulţumirea fatã de mãsura autoritãtilor de la Chisinau de a interzice unor cetãteni români, în mod discriminatoriu si nejustificat, sa intre pe teritoriul Republici Moldova.

Mai mult...

2009-03-24 21:49

Comunicat de presa - FESTIVALUL CULTURAL "BASARABIA", Ed. a-VI-a

Grupul de Initiativa Basarabeana Cluj organizeaza cea de-a VI-a editie a Festivalului “Basarabia”, pentru comemorarea evenimentului istoric de Unire a Basarabiei cu Romania, dar si pentru raspandirea unor importante tendinte culturale ale Republicii Moldova in cadrul diversitatii clujene.

Mai mult...