Articol comunicat

Doneaza o Carte!


Doneaza o carte peste Prut!

Revista Accent Basarabean

Accent Basarabean Nr5

Revista Accent Basarabean Nr.6, Iarna 2012

Publicitate

Parteneri Media

Parteneri

GIBCluj > Comunicate > Articol comunicat

Comunicat de Presă – Caravana Admiterii!

2011-07-27 07:23

Logo AdmiteRO

An de an echipa voluntarilor Grupului de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca se maturează – evenimentele derulate de aceștia ridicându-se de fiecare dată la un nivel mult deasupra așteptărilor, uneori chiar proprii.

Devenit deja tradiție, Proiectul – marca GIB-Cluj – Caravana Admiterii a demarat în data de 21 mai și urmează a se încheia în luna noiembrie.

În anul 2011 Caravana Admiterii înglobează alte 4 proiecte derivate din necesitatea continuității unui din celălalt și anume:

- Campania AdmiteRO – Campanie de Informare, Consiliere și Motivare privind studiile în România este în plină activitate, luând startul în 18 iulie - data publicării de către MECTS (Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania) a „Metodologiei de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2011 – 2012.”

Ca primă acțiune a campaniei AdmiteRO studenții clujeni vor prezenta oferta educațională pentru anul universitar 2011-2012, atât pentru municipiul Cluj-Napoca, cât și pentru restul centrelor universitare din România. Aceasta se desfășoară prin intermediul pliantelor și broșurilor pe care voluntarii GIB-Cluj le vor împărți începând cu ziua de joi, 28 iulie în Parcul Central din Municipiul Chișinău, dar și dialogul direct cu pretendenții la o bursă oferită de Statul Român.

Nota forte a acțiunii este deschiderea studenților clujeni spre împărtășirea experiențelor personale, în acest sens creând un forum de discuții pe pagina oficială, dar și venind cu răspunsuri la întrebările candidaților pe paginile personale de pe siturile de socializare. Astfel, cei care întâlnesc dificultăți, cei care vor să afle mai multe detalii și cei care au nevoie de ajutor, se pot apropia de Cortul GIB din Parcul Central în perioada 28-30 iulie, între orlele 10.00-16.00.

- Caravana AdmiteRO – este o activitate ce presupune o deplasare prin țară a voluntarilor GIB-Cluj, derulând o caravană propriu-zisă. Astfel tinerii studenți se vor afla pe rând în Centrele de înscriere după cum urmează:

  1. Bălţi: Universitatea A. Russo - 31 iulie (14.00 - 18.00); 1 august (9.30 - 18.00); 2 august (9.30 – 15.00).
  2. Chişinău: str. Vlaicu Pârcălab nr. 39 - 3 august – 5 august (9.30 – 18.00) şi 6 august (9.30 – 15.00).
  3. Cahul: Universitatea B. P. Hasdeu - 7 august (9.30 – 18.00) şi 8 august (9.30 – 15.00).

În această acțiune, voluntarii GIB-Cluj se vor axa pe oferirea ajutorului, atât la completarea formularelor și cererilor de admitere, cât și la consilierea alegerii unei facultăți, relatând din experiențele personale și oferind detalii pe care candidații nu prea au de unde să le cunoască: cazările și experiența căminelor, mijloacele de transport spre Cluj-Napoca, transportul urban, un spor lunar al cheltuielilor personale șamd.

- Adopt un boboc (ediția V)– proiectul devenit deja tradiție în Centrul Universitar Cluj-Napoca în 2011 aflându-se la aniversarea a cincea. Se va derula anul acesta începând cu data afișării rezultatelor admiterii (12 august conform Metodologiei) și va continua „până-n prima sesiune”

- Comunică și cunoaște (ediția VIII)

În luna noiembrie, GIB-Cluj își numără bobocii...astfel, în vederea facilitării integrării şi adaptării la mediul universitar clujean prin promovarea ideii de comunicare şi a schimbului de experienţe, tinerii vor interacţiona atât cu cei de vârsta şi situaţia lor cât şi cu studenţi mai mari.

Proiectul îşi propune o abordare creativă a integrării tinerilor studenţi basarabeni, bazată pe conceptul de comunicare asertivă şi învăţare experienţială.

Le urăm mult succes și, desigur, mult noroc candidaților ce urmează a se înscrie la universitățile din România.

Serviciul de presă GIB-Cluj 
office@gibcluj.ro

Inapoi